Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μήπως ο σκύλος σας είναι…εξαντλημένος?

tired

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε παρατηρήσει ότι τα σκυλάκια μας χάνουν την όρεξη τους για παιχνίδι και κοιμούνται ή κάθονται όλη τη μέρα.Η συμπεριφορά αυτή όμωςδεν οφείλεται απαραίτητα στο ζεστό καιρό. Πρέπει να ληφθούν υπόψιν βασικές ελλείψεις του οργανισμού σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που προκαλούν αυτή τη νωθρότητα. Συνήθως η αβιταμίνωση ή έλλειψη κάποιας βιταμίνης εκτός από νωθρότητα μπορεί να εκδηλώνεται και με :

  • έλλειψη ενδιαφέροντος για φαγητό (έλλειψη βιταμίνης D)
  • πολύ έντονα κόκκινα μάτια και υγρά (έλλειψη ριβοφλαβίνης)
  • αδυναμία στα πόδια και γενικά στο  μυικό σύστημα (έλλειψη βιταμίνης Β12)
  • πόνο στις αρθρώσεις (έλλειψη βιταμίνης A)
  • θαμπό τρίχωμα που μαδάει (έλλειψη βιταμίνης Ε)

Πώς αντιμετωπίζεται όμως?

Όσο πλήρης και ΑΝ είναι η διατροφή του σκύλου μας ποτε δεν θα μπορέσει να υποκαταστήσει κάποια συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνει το κατοικίδιό μας.Τα συμπληρώματα αυτά συνήθως δίδονται για έναν μήνα και επαναλαμβάνονται αν χρειαστεί. ΔΕΝ πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα αλλά για συμπλήρωμα που ενισχύει τον οργανισμό του σκύλου και είναι απόλυτα αβλαβές.

Συγκεκριμένα το Vitatabs της Tafarm έρχεται να καλύψει τις ελλείψεις του σκύλου μας σε βασικές βιταμίνες που προάγουν την καλή υγεία του οργανισμού του! Περιέχοντας πάνω από 10 συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχεία είναι η απάντηση στο ευ ζην του σκύλου σας!:-)

 

Γράφει η

Αντωνία Γαρυφάλου

Pet Care & Nutrition Consultant


Στο:Σκύλος!

from WordPress http://ift.tt/1ZgG5K1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου