Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή προστασία σκύλου:6 απλά βήματα!

«Αγαπητή Αντωνία καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πεις κάποιες γενικές οδηγίες -τώρα για το καλοκαίρι- προκειμένου να προστατέψω τη Μόλι μου όσο είμαστε ακόμη Αθήνα. Σε ευχαριστώ πολύ!»  Κίρκη , Νέα Σμύρνη

Αγαπητή μου Κίρκη! Σε ευχαριστώ αρχικά που εμπλούτισες τη στήλη μας με μία τόσο επίκαιρη και σωστή ερώτηση !

Ο καιρός λοιπόν ζεσταίνει-έχεις δίκιο-και οι βολτούλες πυκνώνουν.Ετσι, εμείς δεν έχουμε παρά να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για την καλοκαιρινή προστασία του σκύλου μας!!!

  1. Δεν αμελούμε τις αμπούλες προστασίας από ψύλλο,τσιμπούρι, σκνίπα του καλαζάρ. Ρωτήστε εξειδικευμένα καταστήματα για την καταλληλότερη για το σκυλάκi σας αμπούλα,βασισμένη στις ανάγκες του.
  2. Το αντιπαρασιτικό περιλαίμιο είναι πάντα απαραίτητο. Είναι το μόνο μέσο προστασίας με ζωή μεγαλύτερη από 1 μήνα -σε αντίθεση με τα spray και τις αμπούλες-επομένως ακόμη και αν ξεχάσετε την ανανέωση της αμπούλας έχετε ένα…back up!
  3. Ποιός μίλησε για σκνίπα? Προκειμένου να προστατέψετε το σκυλάκι σας από τσιμπήματα κοινών κουνουπιών αλλά και σκνίπας εφαρμόστε κάθε απόγευμα μετά τη δύση του ηλίου απαραιτήτως spray σιτρονέλλας ή κιτριοδιόλης.Ρωτήστε το εξειδικευμένο κατάστημα ποιο είναι το καταλληλότερο για το μικρό σας φίλο.
  4. ΜΗ βρέχετε συνεχώς το σκυλάκι σας μόνο και μόνο επειδή είναι καλοκαίρι. Σε συνεχώς νωπό δέρμα και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει συνεχώς το καλοκαίρι δημιουργείται ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για μύκητες και παθογόνους μικροοργανισμούς που προσβάλλουν το δέρμα.
  5. Επιλέξτε σωστά τον τρόπο με τον οποίο θα κουρέψετε το σκυλάκι σας. Δυστυχώς, όσο και αν νομίζετε ότι ανακουφίζονται από τη ζέστη με το κούρεμα ,συμβαίνει το αντίθετο.Κουρεύοντας τα σκυλάκια μας…»με την ψιλή» αφαιρούμε το πολύ χρήσιμο τρίχωμα τους που λειτουργεί για αυτά ως θερμοπροστασία.
  6. Τέλος ΜΗΝ αμελείτε την καθημερινή και συχνή ενυδάτωση του σκύλου σας. Τόσο εξωτερικά με ειδικές ενυδατικές μάσκες και κρέμες για σώμα και πατούσες όσο και εσωτερικά με παροχή φρέσκου δροσερού νερού!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ βάζετε παγάκια στο νερό του σκύλου σας. Μπορεί στην προσπάθεια να τα καταπιεί ολόκληρα να πνιγεί.

 

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant


Στο:Οι ερωτήσεις σας & οι απαντήσεις μας, Σκύλος!

from WordPress http://ift.tt/24DsK07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου