Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Βοήθεια! Ακόμη μαδάει!»

Μπήκε και ο Σεπτέμβρης, αρχίζει δειλά δειλά το φθινόπωρο και όμως! κάποιοι από εμάς ακόμη αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της τριχόπτωσης!

Είτε έχετε γατα είτε είστε ιδιοκτήτης σκύλου παρακάτω σας δίνω κάποιες συμβουλές προκειμένου να μπορέσετε να ανακουφιστείτε από την υπέρμετρη τριχόπτωση.

  1. Mαγνητίστε τις!Για λείες επιφάνειες επίπλων χρησιμοποιείτε είτε προϊόντα που μαγνητίζουν την τρίχα είτε βρεγμένο πανί ! Ποτέ μην περνάτε τις τρίχες με ένα κοινό ξεσκονόπανο. Απλά τις ανασηκώνετε και θα βρεθούν απλά λίγο πιο ‘κει !
  2. Καλή δουλειά πρώτα εκ των έσω!Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής με συνδυασμό Ω3 και Ω6 λιπαρών προκειμένου να τονώσετε το τρίχωμα από τη ρίζα του αλλά και να επιταχυνθεί η διαδικασία της τριχόπτωσης!
  3. Βούρτσα,τσατσάρα ή γάντι-you name it! Βουρτσίστε ενδελεχώς & καθημερινά το σκύλο ή τη γάτα σας! προμηθευτείτε πάντα ειδικές βούρτσες για κάθε τρίχωμα προκειμένου να είστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί-ες.
  4. Καλύμματα παντού! Σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ντύσετε τα έπιπλά σας με καλύμματα τα οποία αποσπώνται εύκολα και μπορούν να τιναχτούν και να πλυθούν.
  5. Let’s bathe! Δοκιμάστε συχνότερα το μπάνιο και χρησιμοποιείστε ειδικές θεραπείες για τρίχωμα που πέφτει!

Και κάντε υπομονή…τρίχα είναι θα περάσει!

Αντωνία Γαρυφάλου

Pet Care & Nutrition Consultant


Στο:Γάτα!, Οι ερωτήσεις σας & οι απαντήσεις μας, Σκύλος!

from WordPress http://ift.tt/2ch9BPy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου