Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

4 βήματα για να φάει την ξηρά τροφή του!

Sos βοηθήστε με παρακαλώ! Έχω δοκιμάσει όλες τις τροφές και τις πιο ακριβές αλλά ο Ντίνος (το ημίαιμο κοκόνι μου) δεν τις αγγίζει!Τί να κάνω???» Μελίνα,Πειραιάς

Αγαπητή Μελίνα, σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου!

Μου δίνεις αφορμή να μιλήσω για ένα τεράστιο πρόβλημα που βασανίζει πολλούς κηδεμόνες κατοικιδίων!

Το πρόβλημα αυτό που περιγράφεις μπορεί να επιλυθεί και μάλιστα πολύ πιο απλά από όσο θα νόμιζε κανείς.

Βήμα 1. Ωράριο.

Τί ωράριο ακολουθείς για το ταϊσμα? Είναι συγκεκριμένες οι ώρες? ΑΝ όχι θα πρέπει να τηρήσεις μία σταθερά στα γεύματα και να μην είναι άτακτα ώστε να ξέρει ο σκύλος σου πότε να περιμένει το φαγητό. Αν η ρουτίνα σου περιλαμβάνει ταϊσμα πρωί-βράδυ ,για παράδειγμα, τότε ακολούθησέ το.Διευκολύνεις τη διαδικασία κατά πολύ!

Βήμα 2. Φαγητό πάντα διαθέσιμο.

Μήπως αφήνεις το μπολ γεμάτο τροφή πάντα? Το να αφήνουμε το μπολ του σκύλου μας γεμάτο με τροφή ,κάπου που να το βρίσκει πάντα, δυστυχώς προάγει μία επιλεκτική συμπεριφορά! Δηλαδή: ο σκύλος μας θα φάει ΟΠΟΤΕ θέλει γιατί το φαγητό είναι εκεί , δεν θα φύγει ποτέ. Το καλύτερο είναι να σερβίρουμε την τροφή του και να αφήνουμε το μπολ του κάτω για ένα τέταρτο.

Βήμα 3. Δεν υποχωρούμε ακόμη και αν μας…ραγίζει την καρδιά!

Ό,τι κάνεις είναι για το καλό του! Επομένως όταν επιμένει να μην τρώει την ξηρά και εσύ από το άγχος σου μήπως δε φάει, σπεύδεις να του δώσεις κάτι μαγειρευτό από το δικό σουι , ο Ντίνος αποθηκεύει στη μνημη του ότι όποτε δεν τρώει θα κερδίζει κάτι άλλο.Επιμένουμε λοιπόν στην ξηρά τροφή και ΔΕΝ δίνουμε κάτι άλλο.

Βήμα 4. Μέγεθος και γεύση τροφής 

Παρόλο που το άφησα τελευταίο ,είναι το σημαντικότερο. Κάθε σκυλάκι μπορεί να καταναλώνει κροκέτα συγκεκριμένου μεγέθους. Για τον Ντίνο θα πρέπει να αναζητήσεις συγκεκριμένα μεσαία κροκέτα ώστε να μπορεί να τη διαχειριστεί! Επίσης όσον αφορά στη γευστικότητα αναζητησε τροφές που να παρασκευάζονται από φρέσκο κρέας. Δες εδώ για παράδειγμα.

Ακολούθησε τα παραπάνω βήματα και θα δεις διαφορά ήδη από τις πρώτες 3 ημέρες.

Καλή σου συνέχεια.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant


Στο:Οι ερωτήσεις σας & οι απαντήσεις μας, Σκύλος!

from WordPress http://ift.tt/2i4rsuH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου