Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φροντίζοντας τις αρθρώσεις του υπερήλικου σκύλου!

Καθώς μεγαλώνει, ο σκύλος μας έχει ολοένα και περισσότερες ανάγκες.Μία από αυτές είναι η εντατική φροντίδα και περιποίηση των αρθώσεών του! Με πιο τρόπο λοιπόν μπορείτε να την εξασφαλίσετε? Μάθετε παρακάτω!

Υπερήλικοι θεωρούνται οι σκύλοι μας άνω των 7 εάν ανήκουν σε μεγαλόσωμη φυλή,άνω των 9 αν ανήκουν σε μεσαία ή μικρόσωμη φυλή.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι αποφεύγουμε την καταπόνηση των αρθρώσεων με εξανλητική ή εντατική γυμναστικη. Στα πλαίσια της εντατικής γυμναστικής ανήκει το τρέξιμο , τα άλματα, τα άλματα πάνω από αντικείμενα, η επαναφορά αντικειμένου (μπαλάκι που πετάμε μακρυά), η έντονη διελκυστίνδα( με πολύ τράβηγμα) ή τα…»ακροβατικά»(για παράδειγμα στήριξη στα δύο πόδια). Ένα πολύ χαλαρό περπάτημα για λίγη ώρα μέσα στη μέρα είναι ό,τι πρέπει για τον υπερήλικο σκύλο μας.

Προσέχουμε εξαιρετικά τη διατροφή του κατά τις μεγάλες ηλικίες! Συγκεκριμένα, την εμπλουτίζουμε με καλά λιπαρά (πάντα αναλόγως μεγέθους) όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το έλαιο αβοκάντο αλλά και το λάδι σολωμού. Έτσι επιτυγχάνουμε τη μείωση των φλεγμονών της άρθρωσης και μπορούμε επίσης να μειώσουμε τον πόνο που προκαλείται από αυτήν!

Επίσης δεν ξεχνάμε να προμηθευόμαστε την κατάλληλη τροφή για υπερήλικους σκύλους. Σε μεγάλες ηλικίες έχουν ανάγκη από έξτρα γλουκοζαμίνη και χονδροϊτίνη καθώς και πιο προσεγμένα λιπαρά για να μην παίρνει βάρος ο σκύλος μας. Καθώς μεγαλώνει ο σκύλος μας ο μεταβολισμός του μειώνεται δραματικά.Ετσι κάθε ένα έξτρα κιλό που μπορεί να πάρει είναι άλλη μία επιβάρυνση στις αρθρώσεις του!

Ποτέ δεν ξεχνούμε ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής που φροντίζει και λιπαίνει τις αρθρώσεις.

Κάνουμε τακτικάελαφρύ μασάζ στις αρθρώσεις και φροντίζουμε εάν και εφόσον μπορούμε να ακουμπάμε στο σκύλο μας ζεστά αντικείμενα που ανακουφίζουν λόγω θερμοκρασίας ,πόνους αλλά και δυσκαμψία αρθρώσεων.

έλος φροντίζουμε ο υπερήλικος σκύλος μας να μη γλιστράει. Πρακτικά αυτό σημαίνει στρώσιμο κάποιου χαλιού στο δάπεδο που θα βοηθήσει το σκύλο μας να μη γλιστράει σε μία από τομη κίνηση σε πλακάκι ή παρκέ.

Γαρυφάλου Αντωνία 

Pet Care & Nutrition Consultant


Στο:Οι ερωτήσεις σας & οι απαντήσεις μας

from WordPress http://ift.tt/2i4reDI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου